HiCAD 2024 - Service Pack 1

HiCAD 2024 Service Pack 1

A new version with more performance than ever! With HiCAD 2024 - Service Pack 1, the latest program version of our CAD software is now available. We have made every effort to optimise many functions for easier and faster use. We have summarised the highlights of the version here for you.

  • Extension of the automatic fast view
  • Optimisation of cross-section views
  • New versions of external formats
  • Drag & drop without dialogue
  • Redesign of pipes and tanks
  • Pipe book for pipe geometries and pipe plans
  • and much more.

    For more information and an overview of all innovations, check out our online help.

Nieuwe functies in de bediening en gebruikersinterface
Met Service Pack 1 is er een kleine grafische update voor de maskers en de transparante werkbalk. De import is vereenvoudigd en biedt een nieuwe optie voor het reparatiegereedschap. Er zijn ook nieuwe opties voor de SpaceMouse, verwijzingen en randplaten.

Nieuwe functies in tekeningdetaillering
Een hoogtepunt van Service Pack 1 is de snelle uitlijning van aanzichten en de overdracht van maattoleranties in lussen. Bovendien kan de doorsnede-etikettering direct in de grafiek worden verplaatst en kan de grens van een doorsnede-aanzicht direct worden bewerkt.

Nieuwe functies in modelleren
Hoogtepunten van Service Pack 1 zijn de beweging van componenten met behulp van vlakken, die de oude beweging met behulp van controlepunten vervangt, en de nieuwe dialoog voor pijpen en containers. Markering wordt nu correct toegepast op cilindrische oppervlakken. Bovendien kunnen standaardonderdelen in één stap worden uitgewisseld in verschillende standaard onderdeelgroepen.

Positionering met prefix
Vanaf Service Pack 1 is er een nieuw type automatische positionering. Dit is "Positionering met voorvoegsel". Met dit type positionering kan het artikelnummer worden geconfigureerd als de artikel tekst in combinatie met een voorvoegsel. De item tekst die op deze manier is geconfigureerd, wordt gebruikt als een gemeenschappelijke onderdeelidentificatie in het ontwerp en in alle productiedocumenten en stuklijsten.